Biografia del Mestre Luiggi Pizzaiolo


I qui és aquest tipus? del qual tant es parla d'ell

LUIGGI PIZZAIOLO
LOGO LUIGGI PIZZAIOLO (1)

Luiggi” apassionat i amant de la gastronomia italiana, va néixer a Barcelona en 1974.

Els seus primers contactes amb el món de la pizza van tenir lloc en 1991 en una pizzeria en el centre de Barcelona, mentre compaginava el treball amb els seus estudis.

En 1993 va començar a treballar els caps de setmana com a ajudant de pizzer mentre realitzava el servei militar a Sant Climent Sescebes.

Poc després, als 21 anys, es va convertir en un jove emprenedor i va dirigir i gestionant 3 establiments d’aquesta mateixa cadena de pizzeries en el cor de la costa brava.

En 1999 es va inscriure a l’Escola Nacional de pizza de Gandia, on se li va obrir tot un món per descobrir.

Va participar en campionats d’elaboració de pizzes a nivell nacional, Europeu, Internacional i mundial.

Durant la seva trajectòria professional, “Luiggi” ha aconseguit ser un dels pizzaiolos més complets d’Europa dominant totes les categories en els campionats (velocitat, qualitat, pizza gran i estil lliure d’acrobàcia amb pizza)

Ostenta un palmarès extensíssim:

* Campió d’Espanya i Subcampió d’Espanya en diferents modalitats.

* Subcampió d’Europa en 4 categories diferents en el mateix any, Qualitat, velocitat, pizza gran i acrobàcia.

* Subcampió internacional en Velocitat .

* 3er Classificat en el mundial d’acrobàcia amb l’equip nacional que representava Espanya format pels Pizzaiolos: Francis Tolu, Fabian Marti, Felix G, Pep Curiel (Olotí), i Luis Miguel R. (Luiggi).

* Instructor titulat per l’escola italiana de Caorle.

Després d’aquests guardons, els seus propis companys de professió van ser els que li van començar a cridar-li amb el sobrenom de “LUIGGI” per haver compartit tantes vegades podi amb els col·legues italians.

El 2014 Luiggi dió un gir a la seva carrera professional. I es va incorporar a la plantilla del famós restaurant Llevant de Platja d’Aro.
En 3 anys va revolucionar l’establiment amb els seus xou d’acrobàcia a l’estiu, dissenyant una carta totalment nova i es va acabar convertint en un referent de la pizza italiana en la costa brava.
Les seves grans creacions estaven en boca de tot el món, va crear pizzes com la Italy Black, la Delit Ibèrica, l’Ultim Don, el gran Pecatto o la Octopus Chilly Peppers.

En 2018 “Luiggi” va aterrar a la Garrotxa i va començar un nou repte com a gerent de pizzeria Torino, que més tard va adquirir amb la seva esposa Saira i convertint en els que és avui Trattoria Da Luiggi.